detector.media
11.07.2018 15:25
Чернігівська газета «Гарт» оприлюднила фейкове інтервʼю судді Кутового – заява суду
Чернігівська газета «Гарт» оприлюднила фейкове інтервʼю судді Кутового – заява суду
Корюківський районнний суд Чрнігівської області повідомляє, що голова суду Юрій Кутовий не давав інтерв’ю обласній молодіжній газеті «Гарт»

Про це йдеться у заяві суду, опублікованій на сайті «Судова влада».

Повідомляється, що 5 липня в газеті «Гарт» № 27 (2883) було опубліковано статтю авторки Ганни Єфіменко «Виктор просто «попался?» (інформація по кримінальній справі), в якій розміщено інтервʼю з головою Корюківського районного суду Чернігівської області Юрієм Кутовим: « Такое в моей практике впервые, не скрывает председательствующий в деле судья Корюковского районного суда Юрий Кутовой…». І далі, зазначено в заяві суду, публікується інформація по судовій справі.

«Доводимо всім до відома, що голова суду Кутовий Ю.С. жодних інтервʼю по даній кримінальній справі не надавав, всі коментарі по справі у вищевказаній статті викладені її автором, яка була присутня на засіданні суду», – повідомляється на сайті.

Також на сайті Судової влади зауважують, що відповідно до статі 12 Кодексу суддівської етики, суддя не може робити публічних заяв, коментувати в засобах масової інформації справи, які перебувають у провадженні суду, та піддавати сумніву судові рішення, що набрали законної сили, не має права розголошувати інформацію, що стала йому відома у зв'язку з розглядом справи.

«Детектору медіа» поки що не вдалося зв’язатися з редакцією газети «Гарт».

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY