detector.media
11.07.2018 11:05
У Херсоні суд розгляне продовження арешту Вишинського
У Херсоні суд розгляне продовження арешту Вишинського
11 липня Херсонський міський суд розгляне клопотання про продовження тримання під вартою керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду».

СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу «МИА "Россия сегодня"».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

8 червня Херсонський міський суд відмовився зняти арешт з вилученого під час обшуку майна головного редактора видання «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого судять за державну зраду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY