detector.media
11.07.2018 09:32
У суді Крисін образив матір вбитого В’ячеслава Веремія – журналістка
У суді Крисін образив матір вбитого В’ячеслава Веремія – журналістка
10 липня в Дарницькому районному суді Києва під час оголошення обвинувального акту у справі співучасника вбивства журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія підсудний Юрій Крисін образив матір загиблого журналіста.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила журналістка Наталія Двалі.

«Умийся сама кров'ю. Треба було краще сина свого виховувати.

Приберіть цю мамашу!...

Веремій спочатку кидав гранати, а потім приїхав знімати!... Це ти хвора. Захистіть мене від цього хамства! Я не хочу з вами спілкуватися. Це тебе господь покарає!"», – процитувала Крисіна журналістка.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналіста В'ячеслава Веремія вбили в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки. Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Після цього медійники та правозахисники виступили із заявою, у якій наполягали на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

13 червня Апеляційний суд змінив вирок обвинуваченому у справі про вбивство Веремія з умовного терміну на 5 років ув'язнення.

Фото: Наталія Двалі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY