detector.media
09.07.2018 19:30
Зйомки української стрічки «Птах душі» про життя Василя Стуса вийшли на фінальну стадію - знімальна група
Зйомки української стрічки «Птах душі» про життя Василя Стуса вийшли на фінальну стадію - знімальна група
Зйомки української стрічки з робочою назвою «Птах душі», яка присвячена життю поета та дисидента Василя Стуса, майже завершені.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на представників знімальної групи. За їхніми прогнозами, «вже за тиждень можна буде перейти до монтажу».

PR-менеджер фільму Денис Масліков уточнив «Детектору медіа», що залишилося 7-8 знімальних днів протягом місяця.

За словами режисера фільму Романа Бровка, стрічку почали знімати наприкінці квітня. Нещодавно одну зі сцен знімали у Палаці культури імені Корольова, у спеціальному приміщенні – реконструкції кінотеатру «Україна» 60-х років минулого століття. Саме там під час прем'єри кінострічки «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова літературний критик Іван Дзюба та журналіст В'ячеслав Чорновіл виступили із закликами до протестів через репресії української інтелігенції.

Творці фільму називають сцену в кінотеатрі однією із ключових, оскільки саме там агенти КДБ почули заклики до протесту Стуса проти проведених арештів.

Нагадаємо, що проект стрічки став одним із переможців 10 конкурсного відбору Державного агентства України з питань кіно. Держкіно виділяє на нього 19 мільйонів гривень, загальний бюджет – близько 40. У прокаті фільм очікується у 2019 році.

Фото: facebook.com/stusfilm

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY