detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
09.07.2018 15:03
ATR зняв з ефіру турецький серіал Kara sevda та вибачився перед «1+1» – Іслямов
ATR зняв з ефіру турецький серіал Kara sevda та вибачився перед «1+1» – Іслямов
Власник телеканалу ATR Ленур Іслямов визнав, що канал транслював в ефірі турецький серіал «Нескінченна любов» (Kara sevda) без відповідних прав на його використання та вибачився перед «1+1 медіа», яка має прокатне посвідчення на нього

Нагадаємо, 6 липня «1+1 медіа» у своєму прес-релізі повідомила, що телеканал ATR показує серіал Kara sevda, на який не має прав. Група звернулася до Держкіно і Нацради з вимогою роз'яснити, «яким чином така ситуація стала можливою», а також направила претензію керівництву телеканалу ATR з вимогою негайно припинити трансляцію телесеріалу.

Як повідомив «Детектору медіа» власник ATR Ленур Іслямов, канал транслював турецький серіал протягом трьох днів, але після заяви «1+1 медіа» його було знято з ефіру, а програмну службу –  оштрафовано.

 «Наша програмна служба дійсно показала серіал Kara sevda турецькою мовою три дні. Ми його зняли з ефіру. Ми його не показували українською або з українськими субтитрами. Це дійсно помилка каналу ATR. Тому ми принесли вибачення "плюсам", я написав їм особисто листа. Авторське право є непорушним. Програмна служба оштрафована. Ми хоч і маленький канал, але ми повинні дотримуватися закону. Але ми не президентський або провладний канал, як вказувалося в листі ("1+1" – ДМ). Ми той канал, який депортували з Криму і він знаходиться тут», – прокоментував пан Іслямов.

Він також зазначив, що ATR вів переговори з турецькою компанією щодо трансляції серіалу Kara sevda, але «просто не зійшлися в ціні».

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко в коментарі «Дететкору медіа» підвтердив, що прокатне посвідчення на турецький серіал Kara sevda дійсно належить групі «1+1».

«Держкіно видавало прокатне посвідчення на серіал турецького виробництва Kara sevda "1+1" і більше нікому воно не видавалось», – сказав він.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY