detector.media
07.07.2018 17:00
Український консул відвідає Сущенка 9 липня - Фейгін
Український консул відвідає Сущенка 9 липня - Фейгін
Консул Геннадій Брескаленко та громадський захисник засудженого у РФ українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін відвідають його наступного тижня.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Фейгіна.

«Геннадій Брескаленко піде в СІЗО до Романа Сущенка 9 липня. Я сам, згідно з жеребкуванням, що відбулося напередодні, піду до нього 12 липня», - зазначив захисник.

Він уточнив, що Сущенко має намір написати звернення до деяких публічних політиків. Воно буде присвячено нинішній ситуації, що склалася в обговоренні можливості обміну ув'язненими між Росією і Україною, і головне - позиції Кремля з цього питання.

«Ми з Романом маємо детально обговорити це питання», - зазначив Марк Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY