detector.media
07.07.2018 10:40
«1+1 медіа» звинувачує ATR у показі серіалу без відповідних прав на його використання
«1+1 медіа» звинувачує ATR у показі серіалу без відповідних прав на його використання
Група «1+1 медіа» заявляє, що телеканал ATR показує серіал «Нескінченна любов» («Kara sevda»), на який начебто не має прав. Також «1+1 медіа» звернулася до Держкіно і Нацради з вимогою роз'яснити, «яким чином така ситуація стала можливою».

Про це йдеться в поширеній заяві «1+1 медіа».

«Останнім часом у телевізійному ефірі ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ", яка мовить під логотипом ATR, публічно транслюється телесеріал "Нескінченна любов" ("Kara sevda"), виключне майнове право на використання якого на території України належить групі компаній "1+1 медіа". Серіал йшов на телеканалі 1+1 восени 2017 року. Партнери каналу запевнили, що не надавали прав на публічне сповіщення серіалу ніякому іншому каналу, який не входить в групу "1+1 медіа". Відповідно, показ телесеріалу на телеканалі ATR відбувається з порушенням майнового авторського права як виробника серіалу і власника прав на фільм в інших країнах, так і телеканалу 1+1», - йдеться у заяві.

«1+1 медіа» зазначає, що Держкіно та Нацрада «протягом тижня не звертають уваги на порушення».

«"1+1 медіа" публічно звертається до Держкіно і Нацради з вимогою роз'яснити, яким чином така ситуація стала можливою і які санкції буде вжито відносно телеканалу АТР, а також співробітників відомств, які продемонстрували такий непрофесіоналізм», - сказано в заяві. 

Також повідомляється, що група «1+1 медіа» направила претензію керівництву телеканалу ATR з вимогою негайно припинити трансляцію телесеріалу і нагадала, що «використання об'єкта авторського права шляхом його публічного сповіщення без згоди особи, яка має майнове авторське право, і без сплати авторської винагороди є підставою звернення до суду і виплати компенсації в розмірі від 37 230 до 186 150 000 грн».

«Детектор медіа» звернувся за коментарем до головного редактора телеканалу ATR Айдера Муждабаєва, проте поки що не отримав відповіді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що юридична особа телеканалу ATR і радіо «Мейдан» – ТОВ «Телевізійна компанія "Атлант-СВ"» – сплатила призначений Національною радою з питань телебачення і радіомовлення штраф за неподання інформації про структуру власності.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY