detector.media
06.07.2018 18:28
Посол України в Австрії обурився статтею в газеті Die Presse про відпочинок росіян в Криму
Посол України в Австрії обурився статтею в газеті Die Presse про відпочинок росіян в Криму
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австрії Олександр Щерба назвав статтю «Ялта: улюблене місце заможних росіян», надруковану в сьогоднішньому номері австрійської газети Die Presse, «посланням з паралельної реальності».

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Шановна редакція, я був здивований побачити на ваших шпальтах статтю під назвою "Ялта: улюблене місце заможних росіян". Такий собі красивий опис туристичних приваб окупованого Криму, де чомусь зовсім не згадується, як на півострові розбудовують похмуру поліцейську державу, і як кожен день там затримують кримських татар, і як кінорежисер та дисидент Олег Сенцов був там засуджений на 20 років, і як анексія Криму фактично розв'язала криваву війну на Сході Європи», - написав він.

Посол зазначив, что «Крим – це дійсно гарне місце, яке раніше було варте подорожі, але не зараз».

«Писати про Крим у спокусливих тонах, не згадуючи про кримінальне провадження і можливу заборону на в’їзд в Україну, які тягне за собою в’їзд до Криму через російську територію – не просто помилково, але й безвідповідально. Особливо для Die Presse, солідного поважного видання, яке відоме своїм ґрунтовним та виваженим підходом до подій в Україні», - додав Олександр Щерба.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY