detector.media
06.07.2018 17:25
Прокуратура повідомила Вишинському про підозру у незаконному поводженні зі зброєю
Прокуратура повідомила Вишинському про підозру у незаконному поводженні зі зброєю
6 липня 2018 року прокуратура АР Крим та слідчий відділ ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) повідомили керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї та бойових припасів) КК України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АР Крим.

Як відомо, 6 червня 2018 року в ході проведених обшуків в орендованому індивідуальному банківському сейфі Кирила Вишинського було виявлено та вилучено пістолет та набої до нього.

Як повідомляє прокуратура, за результатами судово-балістичної експертизи, вказаний пістолет є вогнепальною зброєю – самозарядним нарізним пістолетом моделі FN Browning M1906.

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду».

СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу «МИА "Россия сегодня"».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

8 червня Херсонський міський суд відмовився зняти арешт з вилученого під час обшуку майна головного редактора видання «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого судять за державну зраду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY