detector.media
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
06.07.2018 15:35
Прищава потвора або як працюють «правдиві» ЗМІ

Оце уявіть, що ви публічна особа, який небудь народний депутат і  красівий мущіна, як Аполон просто. Ну або женщіна, як Венера. Бездоганні до неперевершеності. Нема жодної вадочки, ані найменшої хибочки. Але не олігарх з купленими ЗМІ. Про вас мовчатимуть. Бо кому ви такі потрібні?

Але це  до пори до часу. Поки  у вас на носі не  вискочить прищ. Хоча це не прищ, а лише прищик – увага ЗМІ вам гарантована.

Ви спершу прочитаєте  новину, що у вас вискочив чималий  прищисько. Чому прищисько? Бо кому цікавий маленький прищик? Він у всіх  маленьких  українців може з’явитися - хоч на носі, хоч на дупі. Не така вже це і подія.  А от прищисько – це не кожному дано. Про нього читатимуть і обговорюватимуть.

Далі  з’являться статті у різних виданнях  з міркуваннями кваліфікованих експертів про те, яким чином ваш прищ може вплинути на вашій долі і  політичних розкладах. Скажуть, що ваша фракція від вас відмовиться, аби уникнути корупційного скандалу, бо через кумів ви можете поширити свого прища на всю політичну систему.  Викопають історію про те, як ви ще в юні літа дали хабара   начальнику  від науки, щоб захистити свою недолугу дисертацію. Правда, дисертації у вас нема, бо вона така недолуга, що і хабар не допоміг.

Медичний експерт наголосить, що такий прищ небезпечний і він може перерости в оприщавлення не лише обличчя, але й усього тіла.  Робитимуться прогнози про те, що прищі можуть перетворитися на гнійники. 

Хтось надрукує статтю про те, що у сексуального маніяка Онопрієнка була така сама вада – він ходив весь у прищах. Через це і став розпусником-насильником. 

Коли ваш прищ зійде, ЗМІ забудуть про це сказати. Бо кому цікаво знати, що все завершилося добре? От якби вас правець розбив, або лягли до реанімації у Феофанії, або, не дай Бог, на той світ відправилися. А так ви живі і здорові. Ну хто таку банальщину читатиме?

Коли ви  з’явитеся в теледебатах  у наступній передвиборній кампанії, то газети напишуть, що прищава потвора виглядала менше переконливо від свого опонента. Байдуже, що на той час у вас не буде жодного прищика. Кого це цікавить?

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY