detector.media
05.07.2018 16:08
У Криму психіатри не розуміють, чому блогера Мемедемінова направили на експертизу – адвокат
У Криму психіатри не розуміють, чому блогера Мемедемінова направили на експертизу – адвокат
Лікарі психіатричної лікарні Сімферополя здивовані, чому блогера Нарімана Мемедемінова направили на стаціонарну психіатричну експертизу

Про це розказав адвокат  блогера Едем Семедляєв, який відвідав свого підзахисного в лікарні, повідомляє «Кримська солідарність» на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат розповів, що настрій у Мемедемінова нормальний і він готовий доводити, що не хворий.

«Кожен день практично з ним спілкуються лікарі-психіатри і вони дуже дивуються, чому його взагалі відправили на дану експертизу, бо він адекватна людина», – розказав адвокат.

Як писав «Детектор медіа», вранці 22 березня 2018 року активіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

3 квітня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив Мемедемінова під арештом до 16 травня, тим самим залишивши в силі рішення суду першої інстанції. Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова.

Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

14 травня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Мемедемінова відвезли на психіатричну експертизу.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

15 травня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив на чотири місяці арешт Наріману Мемедемінову. Він залишиться в СІЗО до 15 серпня.

До психлікарні Мемедемінова помістили наприкінці червня 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY