detector.media
05.07.2018 13:41
Оголосив голодування журналіст Стас Асєєв, який перебуває в полоні бойовиків – Фірсов
Оголосив голодування журналіст Стас Асєєв, який перебуває в полоні бойовиків – Фірсов
Український журналіст Станіслав Асєєв, який з червня 2017 року перебуває в полоні бойовиків ОРДО, тиждень тому оголосив про голодування

Про це повідомляє колишній народний депутат Єгор Фірсов.

«Отримав інформацію про те, що український журналіст Станіслав Асєєв, якого вже рік тримають в неволі бойовики ДНР за його журналістську діяльність, тиждень тому почав голодування», – написав Фірсов.

Він  додав, що до такого рішення журналіста підштовхнуло погане ставлення: «Стаса тримають в сирому приміщенні, він хворіє, але не отримує необхідних ліків».

«Прошу міжнародні організації звернути увагу на факт голодування і по можливості сприяти якнайшвидшому обміну нашого журналіста і громадянина України», – написав він.

Нагадаємо, Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали. 

14 червня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала негайно звільнити Станіслава Асєєва (Васіна).

18 липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики опублікував заяву, у який зазначено, що неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях є грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ.

НСЖУ заявила, що життя Станіслава Асєєва під загрозою, й арешт українського журналіста та інших людей, із якими він підтримував контакт, – свідчення тотальних утисків свободи слова та свободи думки на окупованій частині Донбасу.

31 липня представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY