detector.media
05.07.2018 13:09
Уряд вирішив погасити кредиторську заборгованості «Національної кінематеки України»
Уряд вирішив погасити кредиторську заборгованості «Національної кінематеки України»
4 липня на засіданні Кабінету Міністрів України схвалено рішення щодо забезпечння відновлення платоспроможності та повноцінної діяльності державного підприємства «Національна кінематека України», погасивши кредиторську заборгованість, яка обліковується за підприємством

Про це повідомляться на Урядовому порталі.

Зазначено, що нормативно-правовий акт розроблено Міністерством культури України «з метою запобігання  банкрутства  державного підприємства «Національна кінематека України», що перебуває у процедурі банкрутства та стадії санації, створення умов для ефективної діяльності  цього підприємства та збереження  у державній власності нерухомого майна національного закладу культури».

Згідно звітності  Кінематеки, сума її фактичної заборгованості має тенденцію до зменшення та за умови її погашення спроможна самостійно відновити свою комерційну діяльність та одержувати від неї прибуток, повідомляє портал.

Нагадаємо, Кінематека є спадкоємцем  «Київнаукфільму. На кіностудії щороку вироблялося понад чотириста науково-популярних, художньо-мультиплікаційних, навчальних та рекламних фільмів.

Національну кінематеку України зареєстровано у міжнародному довіднику компаній з найвищим престижем Golden Book (Лондон, 1994).

Фото: wikimapia.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY