detector.media
04.07.2018 12:35
У Санкт-Петербурзі за перфоманс проти порушень прав людини й ув’язнення Сенцова затримали 16-річних підлітків
У Санкт-Петербурзі за перфоманс проти порушень прав людини й ув’язнення Сенцова затримали 16-річних підлітків
16-річну Ліку Петровську і трьох її друзів, двоє з яких також неповнолітні, затримали 3 липня біля стадіону, на якому проходять матчі чемпіонату світу з футболу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Підлітки є активістами руху «Весна», зазначає правозахисний проект «ОВД-Інфо».

Ліка Петровська в білій «закривавленій» сукні лягла на постамент, на якому стоїть символ чемпіонату - вовк «Забівака». За її словами, у такий спосіб вона намагалася вказати на внутрішні проблеми Росії.

«Ми хотіли привернути увагу до того, що, що б не показували іноземцям, всередині все не так добре й красиво», – сказала дівчина в коментарі Reuters.

За словами активістки, окрім інших проблем, акція мала нагадати і про голодування українського режисера Олега Сенцова, який відбуває 20-річний термін ув’язнення в колонії в місті Лабитнангі.

Молодь затримали і доправили до відділку поліції за порушення порядку проведення акцій. Як повідомляє «ОВД-Інфо», одній із затриманих стало погано, їй викликали «швидку».

4 липня всіх затриманих відпустили, на одного з них склали протокол про дрібне хуліганство.

Як повідомляв «Детектор медіа», 18 червня у центрі Москви російські поліцейські затримали артистів «Teaтру.doc» Марію Чупринську та Григорія Гандлевського, а також художницю Алісу Сафіну і активістку Наталю Савоськіну за роздачу листівок на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова. 

Нагадаємо, 8 червня ініціатори глобальної акції #SaveOlegSentsov оголосили про початок її нового етапу.

Перший етап акції #Save Oleg Sentsov на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українців-політвязнів у Росії та на території анексованого РФ Криму, пройшов 1-2 червня в 70 містах світу, в тому числі у 42 іноземних містах. Крім України, акції на підтримку українського політв'язня пройшли в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.

У Росії відбулися одиночні пікети у Санкт-Петербурзі, Москві та Казані.

Фото: Давид Френкель

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY