detector.media
03.07.2018 19:00
Суд у Криму зняв із розгляду апеляційну скаргу на продовження арешту активісту Рамазанову
Суд у Криму зняв із розгляду апеляційну скаргу на продовження арешту активісту Рамазанову
У Сімферополі підконтрольний РФ Верховний суд Криму зняв із розгляду апеляційну скаргу на продовження арешту підозрюваного в пропаганді екстремізму Ісмаїла Рамазанова через те, що він не підписав документ.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

За даними видання, суддя Олег Лебідь ухвалив зняти скаргу з розгляду й повернути матеріали справи до Сімферопольського райсуду.

За словами адвоката заарештованого Олексія Ладіна, Рамазанов під час засідання підтвердив достовірність своєї апеляційної скарги та готовий був її підписати.

«Відповідно, я як його захисник не міг не підтримати цю позицію, але, строго кажучи, з точки зору закону, суд формально ухвалив законне рішення. На жаль, законність ця вибіркова», - сказав адвокат.

Таким чином Рамазанов залишиться у слідчому ізоляторі до 16 липня. 

Нагадаємо, що 23 січня після обшуку в селі Новий Мир Сімферопольського району було затримано кримського татарина Ісмаїла Рамазанова. Його звинувачують у поширенні інформації, що розпалює міжнаціональну ворожнечу і міжрелігійну ненависть.

За словами Рамазанова, близько четвертої години ранку в день затримання до нього додому проникли співробітники російських спецслужб і перед обшуком накинули на голову куртку, після чого почали бити.

Рамазанов стверджує, що йому завдали численних ударів по спині, в область нирок, по голові, у район потилиці, по руках і ногах, також викручували пальці. Адвокат вказує, що в лікарні Сімферополя зафіксували наявність побоїв на тілі його підзахисного, однак і після відвідин клініки Рамазанова били в автомобілі.

Проти кримчанина відкрили кримінальне провадження, пізніше суд заарештував затриманого. 20 лютого 2018 року суд у Криму залишив Рамазанова під вартою.

Також 18 квітня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму не задовольнив апеляцію на арешт Ісмаїла Рамазанова.

14 червня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд Криму продовжив активісту до 16 липня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY