detector.media
03.07.2018 10:13
Вийшов друком посібник про права людини для журналістів та медійних вишів
Вийшов друком посібник про права людини для журналістів та медійних вишів
Вийшов з друку, а також доступний в електронному вигляді збірник конспектів лекцій «Права людини та мас-медіа в Україні» для журналістів, студентів, аспірантів, викладачів та інших

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

«Унікальність цього видання в тому, що в ньому коротко і змістовно розповідається про те, як сучасна журналістика в Україні має базуватися на цінностях прав людини», – повідомляє Центр.

Серед ключових тем – визначення адвокаційної журналістики, українська журналістика в умовах війни, нові медіа в системі утвердження прав людини, протидія мові ворожнечі та чутливе висвітлення прав дітей та літніх людей.

Також видання містить рекомендації з висвітлення ґендерних питань, взаємодії журналістів і правозахисників та інші.

Як повідомляє Центр, видання підготували викладачі журналістських кафедр – випускники Академії з прав людини для журналістів та журналісток, які проходили відповідне навчання майже протягом року. Загальну редакцію здійснили доцент Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, кандидат наук Костянтин Шендеровський та журналістка Центру інформації про права людини, координаторка Академії Ірина Виртосу.

«Це один з небагатьох посібників, які допомагають краще зрозуміти медійні процеси крізь призму прав людини. І хоч там можна відшукати суперечливі акценти щодо висвітлення чутливих тем – тим краще, якщо довкола правозахисної журналістики розгортатимуться дискусії», – прокоментувала пані Виртосу.

Збірник доступний в електронному вигляді. Також випускники Академії підготували збірник навчальних програм.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY