detector.media
02.07.2018 14:28
Канал UATV розпочав показ циклу сюжетів про життя нацменшин в Україні
Канал UATV розпочав показ циклу сюжетів про життя нацменшин в Україні
2 липня на телеканалі іномовлення України UATV стартує цикл соціальних сюжетів «Національні громади: життя в Україні».

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

За даними демографів, на території нашої країни проживають 130 національностей і народностей. Мовами національних громад в Україні викладають у школах, видають книжки і газети, виходять теле- та радіопрограми, наголошується в повідомленні.

«Російські пропагандистські ресурси вже не перший рік дезінформують світ про нібито розгул націоналізму в Україні. Водночас усім відомо, що в нашій країні здавна мирно та дружно живуть представники понад 130 національностей, важко навіть згадати якийсь конфлікт чи хоча б непорозуміння, яке виникло на національному ґрунті, – говорить автор циклу сюжетів, журналіст каналу UATV Олександр Панченко. – Наприклад, в одному лише Закарпатті століттями мирно співіснують представники понад 90 етносів. У деяких районах представників національних меншин більше, ніж українців. Дуже цікаво було побачити, як їм там живеться, чи забезпечені їхні культурно-освітні потреби. Ніхто з представників національних громад не скаржився на проблеми чи якісь непорозуміння з простими українцями, або ж із представниками органів державної влади. Люди моляться у храмах своїми мовами, вчаться у школах, і люблять Україну».

За словами Олександра Панченка, до циклу увійшли історії про життя румунів, поляків, євреїв, словаків та угорців.

«Останнім часом через російське втручання виникали штучні «історичні суперечки» з польськими чиновниками, побоювання з боку влади Угорщини й Румунії щодо дотримання мовних прав українських угорців і румунів. Після зйомок циклу я переконався, що розділити громадян України на національному чи мовному ґрунті, спровокувати міжетнічний конфлікт – нікому й ніколи не вдасться. Угорці, румуни, поляки, словаки та євреї говорили, що Україна – це їхній дім», - зазначає пан Панченко.

Нагадаємо, раніше телеканал UATV запустив цикл сюжетів про архітектуру стародавнього Києва.

Як повідомляв «Детектор медіа», 2 липня у програмі «Вікна-новини» на СТБ стартує спецпроект кореспондента Артема Сорокіна «Довічники» - цикл сюжетів про справи в'язнів, яких довічно позбавили волі, проте правозахисники впевнені, що за ґратами опинилися люди, непричетні до жорстоких злочинів.

Фото: UATV 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY