detector.media
02.07.2018 09:37
У Києві хотіли зірвати прем'єру кримськотатарського фільму «Хідір-деде» – СБУ
У Києві хотіли зірвати прем'єру кримськотатарського фільму «Хідір-деде» – СБУ
Служба безпеки України заявила, що спільно з Нацполіцією попереджено здійснення на замовлення російської сторони екстремістської провокативної акції в Києві, «спрямованої на розпалювання міжнаціональної ворожнечі»

Про це йдеться на сайті СБУ.

«За задумом представників закордонних підривних центрів, підпорядковані їм особи в Україні повинні були зірвати презентацію першого кримськотатарського фільму-казки "Хідір-деде", яка мала відбутися 1 липня поточного року в кінотеатрі "Жовтень"», - повідомляє СБУ.

Також СБУ повідомляє, що «підконтрольні російській стороні громадяни України повинні були винайняти у Києві до 100 осіб та поділити їх на три групи, нібито українських націоналістів». 

«Перша мала провести акцію протесту проти лідерів кримськотатарського народу. Друга – розкидати листівки провокативного характеру серед глядачів у залі. Третя – обілляти "зеленкою" ініціаторів створення картини», – йдеться на сайті СБУ.

Організаторів акції, як зазначає СБУ, було затримано під час підготовчої наради в одному із закладів громадського харчування Києва. У них вилучено заздалегідь підготовлені «зеленку», плакати і листівки провокаційного змісту та інструкції від іноземних кураторів, йдеться на сайті.

За повідомленням СБУ, зареєстровано кримінальне провадження з ознаками скоєння злочину передбаченого ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Також СБУ зазначає, що організатори акції причетні до здійснення провокації біля посольства Угорщини 20 червня 2018 року.

Нагадаємо, у червні 2018 року Служба безпеки України повідомляла, що викрила завербованого ФСБ мешканця Кам’янець-Поодільського на інспіруванні міжнаціональної ворожнечі та антиукраїнській пропаганді в інтернеті.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY