detector.media
30.06.2018 11:31
Російська влада отримала два прохання про помилування Сенцова - адвокат
Російська влада отримала два прохання про помилування Сенцова - адвокат
Дмитро Дінзе - адвокат українського режисера Олега Сенцова, ув'язненого в російській колонії, - повідомив, що наразі до влади Росії надійшло два прохання про помилування Сенцова.

Про це Дінзе повідомив в ефірі «Громадського».

«Щонайменше два прохання про помилування надійшло, я не буду озвучувати від кого, як і чому. Мені цю інформацію довели (на анонімних умовах - ред.). Я вважаю, що повинні будуть озвучити ті люди, які це зробили», - заявив адвокат.

«Офіційно одне з прохань про помилування надійшло з Європи. І є тут одне місцеве прохання про помилування. Нехай люди самі озвучують, я не можу цього озвучити», - додав Дінзе.

Він пояснив, що юридично про помилування не обов'язково повинна просити сім'я. За його словами, це може бути певна людина, якій не байдужа доля Сенцова.

«Це можуть бути відповідно і люди з-за кордону і посадові особи. Обмежень щодо клопотання про помилування немає», - наголосив адвокат.

Також він підтвердив, що Олег Сенцов перебуває у медсанчастині, а його стан стабільний.

«У Facebook та взагалі в інтернеті набирає обертів паніка з приводу стану Олега Сенцова. Але я можу сказати, що, як мені відомо, він зараз перебуває у стані стабільному, він все так же перебуває у медичній частині і, відповідно, загрози його стану поки немає. Що буде завтра і далі, звичайно, невідомо, тому що, як сказали лікарі, криза може настати в будь-який момент», - сказав Дінзе.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. 

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки» та ін.

15 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує понад місяць, «задовільний». За її словами, Сенцов «не втратив ваги».

22 червня адвокат Дмитро Дінзе повідомив українському омбудсмену про погіршення стану свого підзахисного: Сенцов майже не встає з ліжка, у нього, за словами лікарів, відмовляють рецептори. Також адвокат повідомляв, що у Сенцова проблеми із серцем та нирками.

20 червня Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання про помилування Олега Сенцова. Сам Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування. 25 червня генсек Ради Європи офіційно попросив Путіна звільнити політв’язня Сенцова. У Кремлі заявили, що Олег Сенцов не може бути помилуваний на підставі офіційного прохання, яке надіслав генеральний секретар Ради Європи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY