detector.media
28.06.2018 17:03
ПАРЄ закликала Росію негайно звільнити всіх політв’язнів
ПАРЄ закликала Росію негайно звільнити всіх політв’язнів
Парламентська асамблея Ради Європи закликала російську владу звільнити усіх українських політв’язнів в окупованому Криму, окремих районах Донецької і Луганської областей і на території РФ

Відповідну резолюцію підтримали 77 парламентарів, утрималось 15, повідомляє «Європейська правда».

У документі йдеться про те, що Москва має дотримуватися прав утримуваних українців до моменту їхнього звільнення і «дотримуватися заборони на застосування тортур, нелюдського або такого поводження, що принижує людську гідність, або покарання, і забезпечити право на доступ до необхідної медичної допомоги».

За повідомленням видання, Асамблея закликала утриматися від голодування українського режисера Олега Сенцова та інших в'язнів і закликала РФ дозволити незалежним міжнародним спостерігачам здійснювати моніторинг стану здоров’я та умов тримання українців під вартою, а також відмовитися від політики нав'язування російського громадянства українським громадянам.

Окрім цього, Асамблея закликала РФ дозволити українським посадовцям, зокрема уповноваженій Верховної Ради з прав людини відвідувати українських бранців, пише видання.

В резолюції висловлюється заклик скасувати заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, що суперечить міжнародним стандартам свободи зібрань, а також дозволити в’їзд до Криму лідерам Меджлісу – Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову. 

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляла, що звільнення політв’язнів залежить не від дипломатів, а від президента РФ Володимир Путіна.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY