detector.media
27.06.2018 10:24
У Києві на підтримку Сенцова зібрали близько 10 тисяч гривень (ВІДЕО)
У Києві на підтримку Сенцова зібрали близько 10 тисяч гривень (ВІДЕО)
У Києві 26 червня на заході на підтримку ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова зібрали понад 9 тисяч гривень, 30 доларів і 10 євро.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на сторінку у Facebook Центру інформації про права людини.

За інформацією організаторів, всі зібрані кошти продюсер Анна Паленчук передасть сестрі Олега Сенцова Наталі Каплан.

Також повідомляється, що в рамках заходу пройшла презентація книги українського журналіста, медіа-експерта Юрія Луканова «Прес-машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму», який також взяв участь у зборі коштів.

Як повідомляв «Детектор медіа», 26 червня в межах конференції представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ відбувся захід «Ідемо до кінця» на підтримку українського кінорежисера Олега Сенцова, незаконно засудженого Росією до 20 років ув’язнення, покликаний нагадати про рішучий заклик до Росії з вимогою звільнити Сенцова та інших політв’язнів.

Під час заходу також репрезентували перший відеоролик із серії відео, на яких друзі й колеги Олега Сенцова, українські актори, ведучі, музиканти читають його оповідання.

Тексти Сенцова читають голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, режисер Олесь Санін та актор Вячеслав Довженко

Нагадаємо, у вівторок, 26 червня, представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір у ході експертної конференції ОБСЄ «Посилення свободи і плюралізму ЗМІ в Україні під час конфлікту в Україні та навколо неї» закликав негайно звільнити українців Стаса Асєєва, Романа Сущенка, Миколу Семену та Олега Сенцова, ув’язнених в Росії та на окупованих РФ територіях України.

14 травня 2018 року український режисер Олег Сенцов, якого утримують в російській колонії, оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. 

Підтримку Сенцову та вимогу його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви.

14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій вимагає від російської влади негайно звільнити утримуваного в колонії РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY