detector.media
25.06.2018 19:06
Омбудсмен РФ Москалькова планує 26 червня розпочати відвідування засуджених в Україні громадян Росії
Омбудсмен РФ Москалькова планує 26 червня розпочати відвідування засуджених в Україні громадян Росії
Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова планує 26 червня прибути до України та розпочати відвідування засуджених громадян Росії.

Про це йдеться на офіційному сайті російського омбудсмена.

«Відповідно до домовленостей між Президентом Російської Федерації В.В. Путіним і Президентом України П.А. Порошенко, Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Т.Н. Москалькова 26 червня ц.р. планує відвідати засудженого М.Є. Одинцова, що міститься в СІЗО м. Києва, що входить до складу списків, вироблених і переданих один одному Уповноваженим з прав людини в Російській Федерації Т.Н. Москалькової і Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Л.Л. Денисової», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що «наступним кроком планується паритетне відвідування інших громадян, що містяться в списках».

Нагадаємо, згідно домовленостей між Петром Порошенком та Володимиром Путіним було складено список політв’язнів, яких планують відвідати омбудсмени обох країн. 

Як відомо, з 15 червня український омбудсмен перебувала на території Росії, щоб відвідати українських політв'язнів. Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії. Потім російські відомства посилались на те, що у затриманого в анексованому РФ Криму Сенцова нібито російське громадянство.

25 червня адвокат Сенцова Дмитро Дінзе оприлюднив довідку Управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому округу Міністерства юстиції РФ, в якій зазначено, що Сенцов є громадянином України

18 червня український омбудсмен Людмила Денісова також не змогла відвідати укрїнського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

18 червня обудсмени України та Росії обговорили можливе синхронне відвідування ув'язнених та «дорожню карту візитів».

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

25 червня Посольство України в РФ звернулося до ФСБ та Москалькової з проханням надати українському омбудсмену можливість першочергового візиту до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY