detector.media
25.06.2018 10:31
Фейгін говоритиме із Сущенком про голодування Сенцова і недопуск Денісової до політв’язнів
Фейгін говоритиме із Сущенком про голодування Сенцова і недопуск Денісової до політв’язнів
Громадський захисник ув’язненого в московському СІЗО «Лефортово» українського журналіста Романа Сущенка збирається на побачення зі своїм підзахисним.

Про це Марк Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook.      

«Сьогодні йду на побачення до Романа Сущенка. Поговоримо з ним про голодування Олега Сенцова і недопуск українського омбудсмена Денісової до політв'язнів», - поінформував адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», адвокат ув'язненого в російській колонії українського режисера Олега Сенцова - Дмитро Дінзе - розповів українському омбудсмену про погіршення стану свого підзахисного. 

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Станом на понеділок, 25 червня, Олег Сенцов голодує вже 43-й день.

22 червня Посольство України в Росії надіслало до Московського міського суду вже третього термінового листа з проханням вирішити питання допуску уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Нагадаємо, 18 червня український омбудсмен Людмила Денісова не змогла відвідати українського журналіста Романа Сущенка в московському СІЗО «Лефортове». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили

МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

Власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY