detector.media
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
24.06.2018 22:58
«11 дітей з Моршина» та «Dzidzio: перший раз» подалися на пітчинг «патріотичних фільмів»
«11 дітей з Моршина» та «Dzidzio: перший раз» подалися на пітчинг «патріотичних фільмів»
23 червня увечері Міністерство культури оприлюднило на своєму сайті перелік зі 198 заявок, поданих для участі в конкурсі на отримання державної підтримки фільмів патріотичного спрямування. Серед них, зокрема, комедії «11 дітей з Моршина» та «Dzidzio: перший раз».

Режисером комедії «Dzidzio: перший раз» заявлений сам артист Dzidzio – Михайло Хома, він же виступає співсценаристом. Також члени сценарної групи: Тарас Дронь, Сергій Либа, Діана Юраш. Продюсером від компанії «Дзідзьофільм» виступає Анатолій Безух. Прокат стрічки анонсовано на 25 жовтня цього року, як реліз компанії B&H Film Distribution. Загальний бюджет стрічки – 19 млн 500 тис. грн., у Мінкульту автори просять 15 млн 600 тис. грн.

Нагадаємо, «Dzidzio: перший раз» - друга повнометражна картина за участі цього артиста, перша – також комедія «Dzidzio Контрабас» – вийшла в прокат 31 серпня 2017 року, її бокс-офіс перевищив 22 млн. грн. За словами продюсерів, стрічка окупилася. У ній Михайло Хома виконав головну роль та виступив як один із продюсерів проекту.

Продюсер «Dzidzio Контрабас» Сергій Лавренюк, який уже не бере участі в новому проекті Dzidzio, випускає цього року іншу комедію – «11 дітей з Моршина». Реліз компанії UFD заплановано на 27 грудня цього року, режисером виступає Аркадій Непиталюк. Сценаристи – Аркадій Непиталюк, Іван Тімшин, Андрій Негрескул. Загальний бюджет фільму – 15 млн 35 тис. грн. У Мінкульту автори просять 10 млн 524 тис. 500 грн.

«Міністерством культури України прийнято 203 заявки на участь у конкурсному відборі кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування», - йдеться на сайті відомства. Водночас, на самому сайті розміщено лише 198 заявок. Чому не оприлюднено п’яти заявок, на сайті не уточнюється.

«Детектор медіа» в понеділок зв’яжеться з Мінкультом та уточнить цю інформацію. Читайте завтра на нашому сайті докладніше про інші заявки.

Нагадаємо, що минулого року під час підготовки до другого читання держбюджету на 2018 рік у бюджеті з’явилася нова бюджетна програма Міністерства культури – «виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування». У 2018 році на неї виділено 500 млн грн. Детальніше про те, що це за програма та як Мінкульт планує розпоряджатися цими коштами, – читайте в матеріалі Олесі Анастасьєвої «Патріотичне кіно: що, як і навіщо?».

26 лютого стало відомо, що членам колегії Міністерства культури запропонували на засіданні колегії 27 лютого розглянути проект Рекомендацій щодо оцінки фільмів патріотичного спрямування. Копію документа, запропонованого до розгляду, оприлюднив «Детектор медіа». 27 лютого члени колегії Міністерства культури висловили невдоволення запропонованим міністерством формулюванням «патріотичногокіно».

11 травня Мінкульт оголосив про початок прийому документів для конкурсу кінопроектів.

22 травня конкурсна комісія Мінкульту обрала 10 членів Експертної ради з-поміж 30, делегованих громадськими об’єднаннями. 5 червня стало відомо, що Володимир Войтенко вийшов зі складу комісії. Як відбувалося формування конкурсної комісії читайте тут.

У відповідь на наш запит у міністерстві повідомили: «Конкурс на вакантну посаду члена Експертної комісії буде оголошено і проведено у встановленому порядку. Експертна рада забезпечуватиме проведення відбору кінопроектів, паралельно з проведенням такого конкурсу».

Фото: YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY