detector.media
23.06.2018 14:50
Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування
Сенцов заявив, що не писатиме прохання про помилування
Український режисер Олег Сенцов, засуджений на 20 років колонії в РФ, не писатиме прохання про помилування.

Про це повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає «Інтерфакс-Україна».

«Олег проти помилування. Він не буде нічого писати президенту», - сказав Дінзе.

За словами адвоката, Сенцов переважно лежить, «оскільки йому важко рухатися».

«Все без змін. Він каже, що переважно лежить, оскільки у нього почалися проблеми з нирками і серцем. У нього була криза на 26-й день голодування. Потім його вивозили до лікарні, де стабілізували стан. Зараз йому вкачують по 3-4 літри різних поживних рідин через катетер, бо у нього усі вени вже поколоті попередніми процедурами», - додав Дінзе.

Також адвокат повідомив, що Сенцов відмовився припинити голодування за пропозицією Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Як відомо, у березні 2018 року Дмитро Дінзе заявляв, що Олег Сенцов готовий написати прохання про помилування, якщо стане питання про його обмін. Згодом сестра режисера Наталя Каплан спростувала цю інформацію.

20 червня Генереальний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий подати прохання про помилування Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі, посли «Великої сімки» та ін.

15 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, який голодує понад місяць, «задовільний». За її словами, Сенцов «не втратив ваги».

20 червня Європейський суд з прав людини закликав уряд Росії надати інформацію про стан здоров’я Олега Сенцова. Як заявили в українському Мін'юсті, ЄСПЛ може застосувати фінансові санкції щодо Росії, якщо уряд не надасть інформацію про стан здоров’я ув'язненого режисера та не допустить до нього українського омбудсмена Людмилу Денісову.

22 червня адвокат Олега Сенцова - Дмитро Дінзе - повідомив українському омбудсмену про погіршення стану свого підзахисного: Сенцов майже не встає з ліжка, у нього, за словами лікарів, відмовляють рецептори.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY