detector.media
21.06.2018 12:32
Посли «Великої сімки» закликали до обміну і звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів
Посли «Великої сімки» закликали до обміну і звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів
Посли країн «Великої сімки» назвали важливим гуманітарним кроком вперед звільнення, яке стане «частиною ширшого двостороннього обміну», незаконно ув'язнених в Росії режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному у Twitter «Групою підтримки України» в рамках головування Канади у G7 в 2018 році, пише «Європейська правда». 

«Ми глибоко занепокоєні ситуацією з Олегом Сенцовим та іншими українським в'язнями і затриманими в Росії. Їхнє звільнення як частина ширшого двостороннього обміну затриманими буде важливим гуманітарним кроком вперед», - йдеться у заяві.

Як повідомляв «Детектор медіа», 13 червня депутати парламенту Канади закликали Росію звільнити засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова та інших політичних в’язнів. Канадські депутати та члени українського парламенту, які в той час перебували із офіційним візитом в Оттаві, сфотографувалися із плакатом #FreeSentsov у парламенті.

До флешмобу також приєдналися члени комітету парламенту з питань безпеки й оборони, а також комітету закордонних справ.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцову та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви.

Фото: CHOIZ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY