detector.media
21.06.2018 09:52
У Харкові оштрафовано трьох підприємців за незаконну реалізацію книжок з Росії
У Харкові оштрафовано трьох підприємців за незаконну реалізацію книжок з Росії
Держкомтелерадіо виявив та припинив у Харкові незаконну реалізацію книжок з Російської Федерації трьома підприємцями. Кожного оштрафовано на майже 40 тис. грн

Про це йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

«Зокрема, порушуючи вимоги Закону України "Про видавничу справу", торгували книжками, завезеними з території РФ без відповідних дозволів, ФОП Виноградова Н.В. у магазині Books,  ФОП Лапта І. С. у магазині "Сквозняк", ФОП Осадчий С. І. у магазині Liderbooks»,– йдеться у повідомленні.

Держкомтелерадіо повідомляє, що книжки вилучено з обігу, а на кожного підприємця накладено штраф у розмірі 37 230 тис. грн.

«У разі повторного порушення підприємцями чинного законодавства, сума штрафу складатиме вже 186 тис. 150 грн», – зазначили в Деркжомтелерадіо.

Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», згідно з яким видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію.

Держкомтелерадіо закликає книгорозповсюджувачів до безумовного дотримання закону та наголошує, що легально ввезеною  в Україну може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України, за умови документального підтвердження факту її придбання у суб’єкта господарювання, який ввіз продукцію відповідно до отриманого дозволу.

Нагадаємо, у червні 2018 року Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення з території Росії 2 тис. примірників книги Кирила Казанцева «Антикварщики», у якій «пропагуються органи влади держави-агресора»

Фото: novorosinform.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY