detector.media
Детектор медіа
20.06.2018 18:44
Правозахисники вимагають звільнити Турчинову з університету за ксенофобські висловлювання
Правозахисники вимагають звільнити Турчинову з університету за ксенофобські висловлювання
У висловлюваннях декана факультету природничо-географічної освіти та екології університету імені Драгоманова побачили пропагандистські кліше часів нацистської Німеччини
Сьогодні, 20 червня, правозахисники декількох організацій України у відкритому листі звернулися до керівництва університету імені М.П. Драгоманова та до Державної служби якості освіти України з-приводу висловлювань Ганни Турчинової у блозі «Гомодиктатура Частина 1. Як розбещувати дітей» та її інтерв’ю для «Громадського телебачння». Як вже повідомлялося, Турчинова, яка наразі є деканом факультету природничо-географічної освіти та екології Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, висловилася на тему ЛГБТ, чим викликала бурхливу реакцію в мережі
В своєму зверненні правозахисники зауважили, що висловлювання Турчинової носять антинауковий, дискримінаційний та гомофобний характер та наголосили, що ситуація, коли декан університету, який готує спеціалістів для роботи в освітніх закладах, дозволяє собі подібні висловлювання, є неприпустимою. 
«Подібні думки викликають серйозне занепокоєння, адже нагадують пропагандистські кліше часів нацистської Німеччини, — йдеться в зверненні. — В той час, коли вкрай гострим для українського суспільства є збільшення випадків ксенофобного та гомофобного насильства, відсутність ефективного розслідування нападів на ґрунті ненависті та притягнення до відповідальності й покарання винних, регресивні та антинаукові ідеї, які публічно висловлює представниця професорсько-викладацького складу національного університету, становлять серйозну загрозу для дотримання прав людини та утвердження ідеалів рівності і недискримінації в українському суспільстві».
У відкритому зверненні наводяться цитати Ганни Турчинової, в яких вона зокрема заявляє, що «Нові підручники можуть змінити сексуальну орієнтацію дитини», «ЛГБТ не розмножуються, тому їм потрібна нова кров і плоть» та, що гомосексуалізм це «відхилення від норми». До кожного з цих висловів Турчинової правозахисники додають коментарі, в яких пояснюють, чому саме ці слова є антинауковими, безпідставними та навіть антиконституційними.
Зрештою, правозахисники вимагають в ректора університету імені М.П. Драгоманова, професора Віктора Андрущенка звільнити Турчинову з посади, яку вона наразі обіймає. А Державну службу якості освіти України вони закликають «здійснити у межах повноважень, передбачених законом, державний нагляд (контроль) за діяльністю Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова щодо дотримання вимог законодавства про освіту (в частині, що стосується висловлених деканом факультету природничо-географічної освіти та екології Ганни Турчинової ксенофобних, гомофобних, дискримінаційних, антинаукових та таких, що суперечать Конституції та законам України, тез)».
Нагадаємо, що 7 червня на сайті «Цензор.Нет» було опубліковано блог Ганни Турчинової під назвою «Гомодиктатура Частина 1. Як розбещувати дітей», в якому авторка обурювалася запропонованими правками до підручників «Я досліджую світ. Частина 1». Зокрема Турчинова стверджувала, що «гендерна ідеологія спрямована на ліквідацію класичної моделі сім’ї» . 
Фото: narodna-pravda.ua
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY