detector.media
20.06.2018 16:16
Посольство України вдруге попросило суд Москви надати дозвіл на відвідування Сущенка – Денісова
Посольство України вдруге попросило суд Москви надати дозвіл на відвідування Сущенка – Денісова
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Посольство України ще раз звернулося до Московського міського суду з проханням надати дозвіл на відвідування українського журналіста Романа Сущенка, який наразі перебуває в СІЗО «Лефортово»

Про це вона написала у Facebook.

«Посольство України повторно звернулося до Московського міського суду з проханням надати дозвіл на зустріч із Романом Сущенком. Відповідь обіцяють завтра, 21 червня о 9.00», – повідомила омбудсмен.

Нагадаємо, 18 червня український омбудсмен Людмила Денісова не змогла відвідати українського журналіста Романа Сущенка в московській колонії «Лефортово». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

Також 18 червня у Москві відбулася зустріч омбудсманів України і Росії Людмили Денісової і Тетяни Москалькової. По її завершенні Тетяна Москалькова нібито розповіла російським журналістам, що домовилася з Денісовою про взаємне відвідування режисера Олега Сенцова в російській колонії та журналіста Кирила Вишинського в Херсоні.

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. 

19 червня Мосміськсуд підтвердив, що було відкликано дозвіл, виданий раднику українського посольства в РФ Альберту Черніюку та уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денисовій, а також двом співробітникам її апарату, на зустріч в слідчому ізоляторі з засудженим українським журналістом Романом Сущенком.

Фото: Facebook Людмили Денісової

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY