detector.media
19.06.2018 19:19
В аеропорту «Бориспіль» при пакуванні багажу безкоштовно видають наклейки «FreeSentsov» - журналіст
В аеропорту «Бориспіль» при пакуванні багажу безкоштовно видають наклейки «FreeSentsov» - журналіст
Український режисер Олег Сенцов, якого утримують в російській колонії, оголосив голодування 14 травня. Він вимагає звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» пасажирам безкоштовно видають при пакуванні багажу наклейки із написом «FreeSentsov». Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Костянтин Андриюк.

«Дивовижно, що самі хлопці-пакувальники в Борисполі не кажуть про цю акцію і якось в’яло пропонують клієнтам. Ми випадково звернули увагу, думали купити наклейки, а виявилося, їх роздають безкоштовно. Запитали, хто автор ідеї, працівники не знають», — написав він.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в нібито організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року суд у РФ засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС ЛитвиСейм Польщі та ін.

Фото: facebook.com/Andriyak

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY