detector.media
19.06.2018 10:10
Фейгін назвав недопуск Денісової до Сущенка порушенням прав його підзахисного
Фейгін назвав недопуск Денісової до Сущенка порушенням прав його підзахисного
Громадський захисник Марк Фейгін заявив, що недопуск Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до утримуваного в СІЗО «Лефортово» українського журналіста Романа Сущенка порушує права його підзахисного

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Недопуск українського омбудсмена Людмили Денісової до Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" є обурливим порушенням прав мого підзахисного, – повідомив він. – У неї був дозвіл від Московського міського суду. Не дуже зрозуміло, хто посмів його анулювати. Законні підстави були для відвідування».

Нагадаємо, 18 червня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пускають. МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

Раніше Денісовій також не вдалося зустрітися із українським режисером Олегом Сенцовим, якого утримують у колонії в Лабитнангі.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

На фото: Людмила Денісова

Фото: скріншот відео з Facebook-сторінки пані Денісової 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY