detector.media
18.06.2018 16:27
Розгляд скарги щодо обшуку в будинку блогера Мемедемінова перенесено
Розгляд скарги щодо обшуку в будинку блогера Мемедемінова перенесено
Засідання Київського районного суду міста Сімферополя, яке відбувалося 18 червня, швидко закінчилося – через ненадання слідчим необхідних документів в повному обсязі.

Про це інформує на своїй сторінці у організація «Кримська солідарність».

У залі суду заборонили відео- та фотофіксацію. Суддя долучив до справи квитанцію про суму збитку, завданого в ході обшуку, згодом було відхилено всі клопотання, подані адвокатом Едемом Семедляєвим.

Розгляд скарги за ст. 125 КПК на неправомірне проведення обшуку в будинку Нарімана Мемедемінова продовжиться 3 липня, повідомили «Детектору медіа» в організації.

Як писав «Детектор медіа», вранці 22 березня в анексованому Криму підконтрольні Кремлю силовики відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 3 квітня залишив кримськотатарського активіста і громадського журналіста Нарімана Мемедемінова під арештом до 16 травня, тим самим залишивши в силі рішення суду першої інстанції. За словами адвоката Еміля Курбедінова, суд не врахував того, що Мемедемінова затримали незаконно. Захисник також засудив і назвав неоднозначним те, що засідання проходило в закритому режимі, і зазначив, що подаватиме апеляцію до міжнародних судів.

Правозахисники і медійники вимагають від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова.

Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста Нарімана Мемедемінова.

У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

22 травня 2018 року слідство у справі активіста та блогера Нарімана Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY