detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
18.06.2018 13:13
Суд переніс розгляд клопотань щодо повернення майна, вилученого у співробітників «РИА Новости Украина» під час обшуків
Суд переніс розгляд клопотань щодо повернення майна, вилученого у співробітників «РИА Новости Украина» під час обшуків
18 червня Херсонський міський суд переніс розгляд заяв щодо повернення майна, вилученого під час обшуків Службою безпеки України у спвіробітників «РИА Новости Украина» через неявку заявників

Про це «Детектору медіа» повідомила речинця Прокуратури Автономної Республіки Крим Тетяна Тихончик.

«Засідання суду за заявою щодо повернення вилученого під час обшуків у співробітників "РИА Новости Украина" майна перенесено у зв'язку з неявкою заявників. Дата не визначена», – сказала вона.

Зазначимо, що 8 червня Херсонський міський суд відмовився зняти арешт з вилученого під час обшуку майна головного редактора видання «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого судять за державну зраду.

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Згодом в СБУ підтвердили інформацію про обшуки у квартирі кореспондентки «РИА Новости Украина» Людмили Лисенко. Загалом СБУ провела п’ять обушків у цій справі.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду». СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу «МИА "Россия сегодня"».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

У Росії відреагували на затримання Кирила Вишинського погрозами вжити заходи у відповідь. Згодом Посольство РФ в Україні направило МЗС України ноту протесту через обшуки та затримання в «РИА Новости Украина».

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

1 червня Апеляційний суд не змінив головреду «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському запобіжний захід, залишивши його під арештом на 60 діб. Під час засідання Вишинський заявив про відомову від українського громадянства.

Під час обшуку правоохоронці нібито виявили в банківській скриньці керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського понад двісті тисяч доларів США, предмет, ззовні схожий на пістолет «Браунінг 1906», та трудовий договір із міжнародним інформаційним агентством «Россия Сегодня».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY