detector.media
17.06.2018 11:00
У США авторам фільму «Вбивство Павла» вручили нагороду IRE
У США авторам фільму «Вбивство Павла» вручили нагороду IRE
У США авторам фільму «Вбивство Павла», який був створений журналістами «Слідство.Інфо» та OCCRP, вручили нагороду Investigative Reporters and Editors, яку фільм здобув у квітні цього року.

Про це у Facebook повідомила співавторка розслідування Анна Бабінець.

«Сьогодні у Флориді я вперше відчула, що ми зробили щось по-справжньому цінне. Про те, що наш фільм отримав медаль Investigative Reporters and Editors  ми знали ще у квітні. Але коли півтори тисячі журналістів аплодують твоїй роботі, пробирає до сліз», — написала вона.

Журналістка додала, що на церемонії нагородження американський журналіст, який розслідував «Вотергейтський скандал», назвав «Вбивство Павла» найкращим документальним фільмом, який він бачив за останні 10 років.

Нагадаємо, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб». Слідство наразі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

Співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності (Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP) Дрю Салліван вважає, що до вбивства журналіста Павла Шеремета може бути причетна українська влада.

У МВС заявили, що розкрити вбивство Шеремета заважають «добре організований злочин» і «широкі контакти» на території Росії.

Фото: facebook.com/anna.babinets.1

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY