detector.media
15.06.2018 18:00
Російський омбудсмен заявила, що стан Сенцова «задовільний» і він «набрав 2 кілограми»
Російський омбудсмен заявила, що стан Сенцова «задовільний» і він «набрав 2 кілограми»
Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського політв’язня Олега Сенцова, якого утримують в російській колонії та який голодує понад місяць, «задовільний». За її словами, Сенцов «не втратив ваги».

Про це Москалькова заявила в ефірі єкатеринбурзького «Четвертого канала».

«Його стан здоров’я задовільний. Він кожного дня з його дозволу отримує крапельниці з повним набором усіх необхідних поживних речовин. Він не лише не втратив ваги, але і набрав 2 кілограми», - заявила вона.

Москалькова також сказала, що нібито кожного дня отримує інформацію про стан здоров’я Сенцова і планує у подальшому відвідати українського політв’язня.

За словами Москалькової, 15 червня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова не змогла побачити Сенцова, оскільки «на це не було розпорядження, бо він громадянин Росії». При цьому кримчанин Олег Сенцов не відмовлявся від українського паспорту.

Як повідомляв «Детектор медіа», Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, прибувши до колонії в Лабитнангі, отримала відмову у зустрічі із Олегом Сенцовим без пояснення причин. 

Про стан ув’язненого їй також не надали жодної інформації, попросивши покинути територію колонії.  

Трохи згодом Людмила Денісова заявила, що, з огляду на такі дії з боку російської сторони, переговори щодо моніторингових візитів на території РФ зайшли в глухий кут.

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Людмила Денісова порушила домовленості, поїхавши 15 червня в Салехард до засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви, Сейм Польщі та ін.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY