detector.media
15.06.2018 12:58
У київську телевежу влучила блискавка. Через грозу були проблеми із супутниковим і цифровим мовленням
У київську телевежу влучила блискавка. Через грозу були проблеми із супутниковим і цифровим мовленням
14 червня увечері в київську телевежу на вулиці Дорогожицькій, 10, кілька разів влучала блискавка.

Фотограф Олександр Гусєв зафіксував на відео один з розрядів блискавки, що влучив у телевежу близько 21:30. Відео та розкадровку він оприлюднив у Facebook.

У прес-центрі Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення, якому належить телевежа, «Детектору медіа» повідомили, що це штатна ситуація.

На телевежі розташовані ефірні аналогові та цифрові передавачі телеканалів і радіостанцій. За даними телеканалів, їхній ефірний аналоговий сигнал через влучення блискавки в телевежу не зникав. Однак цього вечора через грозу телеканали мали проблеми із супутниковим і цифровим мовленням.

Зокрема, в Києві протягом семи хвилин увечері 14 червня не було супутникового мовлення шести телеканалів Національної суспільної телекомпанії України через те, що супутниковий сигнал не міг пройти через грозовий фронт. Про це «Детектору медіа» повідомив технічний директор НСТУ Юрій Бойчук.

У телеканалів групи «1+1 медіа» було ускладнено супутниковий прийом з 20:52 до 21:20 у Києві та Дніпрі, повідомив «Детектору медіа» співрозмовник з «1+1 медіа». Також у цей же час були труднощі з прийомом цифрового ефірного телебачення DVB-T2, оскільки сигнал телеканалів між передавачами в мережі «Зеонбуду» доставляється через супутник.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY