detector.media
14.06.2018 19:37
У Москві біля стадіону «Лужники» вивісили плакат на підтримку Олега Сенцова
У Москві біля стадіону «Лужники» вивісили плакат на підтримку Олега Сенцова
14 червня на стадіоні відбулось офіційне відкриття фінального етапу чемпіонату світу з футболу в Росії.

У Москві біля стадіону «Лужники» вивісили плакат на підтримку незаконно засудженого та утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомив засновник організації «Открытая Россия» Михайло Ходорковський у Twitter. За його словами, акцію влаштувало московське відділення «Открытой России».

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви та інші.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY