detector.media
14.06.2018 13:25
У Києві пройшла акція з вимогами до Євросоюзу сприяти звільненню політв'язнів Кремля та бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в РФ
У Києві пройшла акція з вимогами до Євросоюзу сприяти звільненню політв'язнів Кремля та бойкотувати Чемпіонат світу з футболу в РФ
У столиці біля будівлі представництва Європейського Союзу в Україні в четвер, 14 червня, активісти вимагали домагатися звільнення українських політв'язнів Кремля і оголосити дипломатичний бойкот Чемпіонату світу з футболу в Росії.

Про це повідомляє кореспондент «Крим.Реалії».

Учасники акції намалювали біля представництва умовну карту Росії з написом «Boycott Russia» і вишикувалися з плакатами, що закликають звільнити політв'язнів і бойкотувати ЧС-2018. Також вони вигукували «Free Sentsov» і «Boycott Russia».

«Ми зібралися перед представництвом ЄС, тому що в Європарламенті сьогодні голосують за ухвалення резолюції про ситуацію з правами людини в Росії, зокрема українськими політв'язнями. Олег Сенцов голодує вже 32 дні заради їх звільнення. Також ЄС розглядатиме питання дипломатичного бойкоту кубка світу, який стартує в Росії сьогодні», - розповів один з організаторів акції, режисер Максим Наконечний.

Матчі Чемпіонату світу з футболу пройдуть в 11 російських містах: Москві, Санкт-Петербурзі, Самарі, Саранську, Ростові-на-Дону, Сочі, Казані, Калінінграді, Волгограді, Нижньому Новгороді і Єкатеринбурзі. Перший - між збірними Росії і Саудівської Аравії - запланований на 14 червня. Фінал відбудеться 15 липня.

У четвер, 14 червня, почався другий місяць голодування, яке оголосив ув’язнений у російській колонії за Полярним колом український кінорежисер Олег Сенцов з вимогою звільнити всіх українців-політв’язнів Кремля.

В Україні і світі вимагають від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити українців, які незаконно утримуються в Росії та анексованому Криму, зокрема українського режисера Олега Сенцова. Акції на підтримку проходять у багатьох країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Як повідомляв «Детектор медіа», сьогодні, 14 червня, в день початку Чемпіонату світу з футболу, в Європейському парламенті пройдуть дебати і голосування щодо резолюції про права людини в Росії та зокрема про ув’язненого в російській колонії українського режисера Олега Сенцова. а пізніше голосування щодо резолюції про права людини в Росії і зокрема про справу – Сенцова.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцову та вимогу його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄ, чимало інших дипломатичних установ, міжнародних організацій тощо.

Фото: krymr.org(RFE/RL)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY