detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
14.06.2018 10:40
Програв суд екс-звукорежисер «України», який вимагав від каналу 200 млн грн компенсації
Програв суд екс-звукорежисер «України», який вимагав від каналу 200 млн грн компенсації
Святошинський районний суд міста Києва визнав законними накази ТОВ «Телерадіокомпанія "Україна"» про відсторонення від роботи звукорежисера каналу Сергія Бродового у 2017 році та відмовився стягнути з каналу середній заробіток та моральну шкоду в розмірі 200 млн 33 тис. грн, як просив колишній співробітник

Про це пан Бродовий повідомив «Детектору медіа».

За його словами, 8 червня відбулося останнє засідання Святошинського районного суду міста Києва, де він виступав позивачем у справі щодо каналу «Україну». Цього разу, за його словами, відповідач на засідання з’явився.

Нагадаємо, що екс-співробітник каналу просив суд стягнути з ТОВ «Телерадіокомпанія "Україна"» заробітну плату за час вимушеного прогулу за період з 6 квітня 2017 року по 5 липня 2017 року в розмірі 30,357 тис. грн та моральну шкоду в розмірі 200 млн грн.

«У позовних вимогах особа_1 (Сергію Бродовому – ДМ) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Україна" про визнання незаконним наказів про відсторонення від роботи, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди відмовити», йдеться в ухвалі суду.

У пана Бродового є 30 днів для оскарження рішення Святошинського суду міста Києва.

Як писав «Детектор медіа», Сергій Бродовий працював на телеканалі «Україна» звукорежисером із жовтня 2009 року по липень 2017 року. Між ним та каналом виник виробничий конфлікт і пан Бродовий подав два цивільні позови проти каналу в Святошинський суд. У першому позові він вимагав визнати незаконним його відсторонення від роботи, стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу і відшкодування моральної шкоди в розмірі 200 млн 30 тис грн, у другому – стягнути з каналу зарплату за роботу у понаднормовий час, святкові та неробочі дні, а також у нічний час у розмірі 882 тис грн за період з 2011 до 2016 рр.

Тоді Святошинським УП ГУ Національної поліції в місті Києві було відкрито два кримінальні провадження за статтею 175 (Невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) та статтею 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України.

У лютому 2018 року в прес-службі каналу «Україна» «Детектору медіа» повідомили, що Бродового було звільнено відповідно п. 1 ст. 36 КЗпП України «на підставі власноручно написаної ним заяви з проханням  про звільнення», а заробітна плата виплачувалася відповідно до закону.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY