detector.media
13.06.2018 17:41
У Києві за незаконну реалізацію видавничої продукції з РФ оштрафовано двох підприємців - Держкомтелерадіо (ВИПРАВЛЕНО)
У Києві за незаконну реалізацію видавничої продукції з РФ оштрафовано двох підприємців - Держкомтелерадіо (ВИПРАВЛЕНО)
Під час проведення чергових заходів Держкомтелерадіо з виявлення та припинення незаконної реалізації книжкової продукції, завезеної з Російської Федерації без дозвільних документів, на двох фізичних осіб-підприємців Києва накладено адміністративно-господарські штрафи.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Адміністративно-господарські штрафи в розмірі 37 тисяч 230 гривень накладено на  суб’єктів господарювання: ФОП Лаппо О.В., яка здійснювала торгівлю книжками без дозвільних документів на столичному книжковому ринку "Петрівка", ФОП  Крикун М.О., яка здійснювала незаконну торгівлю в одному з книжкових магазинів біля м. "Харківська". У разі повторного порушення підприємцями чинного законодавства сума штрафу складатиме вже 186 тис. 150 грн», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що книжки, які розповсюджувалася без дозвільних документів, вилучено з обігу. Ці рішення ухвалено Держкомтелерадіо відповідно до статті 28-1 Закону України «Про видавничу справу».

Нагадаємо, 22 травня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України  №262 «Деякі питання видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволу на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України».

Відповідно до постанови імпортери, розповсюджувачі видавничої продукції з Росії та тимчасово окупованих територій України мають отримувати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення такої продукції. Рішення про відмову у видачі дозволу приймає експертна рада Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Станом на 7 червня 2018 року Держкомтелерадіо видав дозволи на ввезення 16 349 найменувань видавничої продукції з території Росії й тимчасово окупованих територій України. Водночас на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення 52-х видань у зв’язку з їх невідповідністю Критеріям оцінки видавничої продукції. Ще 577 відмов надано внаслідок подання суб’єктами господарювання не в повному обсязі пакетів документів, необхідних для одержання дозволу, або виявлення у поданих документах недостовірних відомостей.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY