detector.media
13.06.2018 16:56
У Фейгіна «є питання» до повного тексту вироку Сущенку
У Фейгіна «є питання» до повного тексту вироку Сущенку
Захист українського журналіста Романа Сущенка, незаконно засудженого у Росії за нібито шпигунство до 12 років колонії суворого режиму, отримав повний текст вироку.

Про це повідомив «Укрінформу» громадський захисник Сущенка Марк Фейгін.

«Минулого тижня після подачі короткої скарги я отримав повний текст вироку з мотивувальною частиною. Він досить прискіпливо відбиває аргументи сторін. Не можу сказати, що якісь істотні аргументи захисту пропущені. Але з їхньою оцінкою, звичайно, погодитися не можу. Є питання і по процесуальній частині, а також істотні питання зі змістовного боку, а не тільки в сенсі трактування)», - сказав пан Фейгін.

Конкретніший аналіз адвокат зробити не може в зв'язку із засекреченістю справи.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського судущодо вироку Сущенку.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY