detector.media
13.06.2018 14:49
Уряд ухвалив постанову про присудження премії імені Лесі Українки
Уряд ухвалив постанову про присудження премії імені Лесі Українки
У середу, 13 червня, уряд ухвалив постанову про присудження Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2017 рік.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

У номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію присуджено письменниці Марії Мороз (Морозенко) за книги «Іван Сірко – великий характерник», «Іван Сірко – славетний кошовий», повість «Я закохалася».

У номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» лауреатом премії імені Лесі Українки за 2017 рік стала художниця-графік Катерина Іванова за художнє оформлення книг «Йде до нас колядочка», «Пісня тоненької очеретини» Василя Чухліба; «Лісовий урок» Станіслава Шаповалова.

У номінації  «Кінотвори для дітей та юнацтва» премію присуджено головному режисерові анімаційної студії «Новаторфільм» Степану Ковалю за анімаційний серіал «Професіонали».

Нагадаємо, премія Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори  для дітей та юнацтва заснована за пропозицією Держкомтелерадіо в 2004 році. Присуджується щороку у чотирьох номінаціях до дня народження Лесі Українки за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Організаційне   забезпечення   роботи   Комітету  з присудження Премії імені Лесі Українки здійснює Держкомтелерадіо. В установленому  порядку він вносить пропозиції Комітету до Кабінету Міністрів України для прийняття рішення про присудження премій.

Як повідомляв «Детектор медіа», Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка оголосив конкурс на здобуття премії 2018 року. Премія присуджується за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва щорічно до 10 вересня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY