detector.media
12.06.2018 19:10
Фільм «Ізі» отримав Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі
Фільм «Ізі» отримав Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі
Раніше стрічка увійшла до п’ятірки фіналістів італійської кінопремії David di Donatello у номінаціях «Найкращий режисер-дебютант» та «Найкращий актор». В Україні фільм був номінований у категорії «Вибір глядача» кінопремії «Золота Дзига».

11 червня на кінофестивалі Lighthouse International Film Festival у Нью-Джерсі відбувся показ українсько-італійського фільму «Ізі» режисера Андреа Ман’яні, після чого фільм отримав Приз глядацьких симпатій.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Lighthouse International Film Festival - міжнародний кінофестиваль, який щорічно демонструє своїм глядачам найкращі ігрові та документальні, короткометражні та повнометражні картини кінематографістів з усього світу.

Нагадаємо, «Ізі» - перший фільм, створений відповідно до Європейської конвенції про спільне кіновиробництво між Україною та Італією. Стрічка була створена за підтримки Держкіно, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія). Виробництвом займалися компанії Fresh Production Group (Україна), Bartlebyfilm та Pilgrim Film (Італія). Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm і Pilgrim Film.

Левова частка зйомок проходила в Україні. Головну роль виконав Нікола Ночелла, режисер і автор сценарію - Андреа Маньяні. З української сторони помітні ролі зіграли Остап Ступка та Ніна Набока.

31 серпня «Ізі» вийшов у прокат в Італії, а з 14 вересня — і в український прокат. Картина також була показана на Бельгійському кінофестивалі в Остенді та Гельсінському міжнародному кінофестивалі. 

Загалом, стрічка брала участь в програмах більше 50-ти міжнародних кінофестивалів.

Фільм увійшов до п’ятірки фіналістів італійської кінопремії David di Donatello у номінаціях «Найкращий режисер-дебютант» та «Найкращий актор». В Україні був номінований у категорії «Вибір глядача» кінопремії «Золота Дзига».

За рейтингом італійської газети La Repubblica, фільм увійшов у TOП-10 найкращих картин 2017-го року в Італії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY