detector.media
12.06.2018 12:11
У Австралії закликали українців усього світу до одноденного голодування на підтримку Олега Сенцова
У Австралії закликали українців усього світу до одноденного голодування на підтримку Олега Сенцова
Австралійська федерація українських організацій закликала українців по всьому світу до одноденного голодування на підтримку режисера Олега Сенцова та інших українських політв’язнів, яких незаконно утримують в Росії

Про це повідомляється на сторінці Федерації у Facebook.

Австралійська федерація українських організацій (AFUO) приєднується до ініціативи Українського конгресового комітету Америки, підтриманої Українським Світовим конгресом, і закликає друзів по всьому світу висловити свою солідарність з Олегом Сенцовим, беручи участь в одноденному голодуванні в середу, 13 червня, напередодні чемпіонату світу ФІФА в РФ, йдеться в повідомленні.

«Незаконне ув'язнення Сенцова є ще одним прикладом порушення прав людини, що суперечить міжнародним стандартам та принципам, проте уряди на міжнародному рівні залишаються вільними і нагороджують росіян за такий міжнародний захід, як чемпіонат світу», - заявив голова AFUO Стефан Романів.

AFUO закликає своїх членів звертатися до своїх місцевих Федеральних депутатів парламенту (www.aph.gov.au) та правозахисних організацій, щоб діяти негайно.

AFUO також настійливо закликає всіх, хто хоче взяти участь у одноденному голодуванні 13 червня, поділитися своєю активністю з іншими через соціальні мережі, використовуючи хеш-теги #Laypeople, #Resents, #SaveOlegSentsov, і писати про свою активність у групі Facebook #FreeSentsov: https://bit.ly/2JCMygY. 

Як повідомляв «Детектор медіа», Український конгресовий комітет Америки закликав усіх небайдужих долучитися до одноденного голодування на знак солідарності з ув’язненим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим 13 червня, напередодні чемпіонату світу з футболу, що відбуватиметься в Росії.

Тих, хто долучиться до акції, просять писати про це у соцмережах із хештегами: #LetMyPeopleGo, #FreeSentsov, #SaveOlegSentsov.

УККА закликає Сполучені Штати Америки підтримати негайне звільнення Олега Сенцова і понад 60 інших українських політв’язнів, які зараз перебувають у Росії.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄ, інші спільноти та  організації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY