detector.media
11.06.2018 13:25
Сенцов у листі Зої Свєтовій передав вітання «всім хорошим людям і не тільки»
Сенцов у листі Зої Свєтовій передав вітання «всім хорошим людям і не тільки»
Відома російська правозахисниця Зоя Свєтова оприлюднила відповідь Олега Сенцова на її лист, датовану 7 червня

Про це повідомляє «МБХ медиа».

Російська правозахисниця, за її словами, листується з Олегом Сенцовим через службу ФСИН (Федеральна служба исполнения наказаний - ДМ). 

Зоя Свєтова розповіла Олегові, що знамениті російські актори і режисери записали ролики на його підтримку, прочитали його оповідання і закликали до його звільнення.

«Я, звичайно, не можу собі уявити, що такі чудові артисти, якими я завжди захоплювався, читають мої скромні дитячі оповідання, - відповів Сенцов. - Мені дуже важко в це повірити, особливо з місця, де я перебуваю. А в те, що Звягінцев плаче над «Собакою» мені повірити особливо важко. Хоча, якщо я сам плакав над нею, коли перечитував її всього один раз - на другий навряд коли-небудь наважуся, занадто важко - то чому це не може зробити хтось ще

Олег Сенцов написав, що вважає Андрія Звягінцева «одним із найсильніших російських режисерів нашого часу». Він нагадав, що Звягінцев написав відкритого листа на його підтримку.

«…Тож передай йому від мене великий привіт, слова визнання його безсумнівного таланту і моєї поваги. І окреме спасибі за той лист. Лише додай, що даремно він зобразив мене жертвою, яка потребує помилування переможця. Я не той, хто програв, і пощади не прошу. Я прекрасно усвідомлював, на що йшов, за що я опинився тут, і ні про що не шкодую. І відповім йому словами Д'Артаньяна з радянського фільму: «Посмотрим, кто у чьих ботфорт в конце концов согнет свои колени».

Сенцов також передав привіт голові карельського «Меморіалу» Юрію Дмитрієву.

«Передай, якщо кому зможеш із акторів, хто озвучував мої розповіді, привіт, подяку разом з подивом і захопленням. Спасибі їм за це! Ну і взагалі привіт всім хорошим людям і не тільки», - написав Олег Сенцов.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄ, інші спільноти та  організації.

4 червня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що лікарі у колонії очікують до 30-го дня його голодування негативної реакції, щоб розпочати введення Сенцову поживної суміші через зонд.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY