detector.media
11.06.2018 09:35
Сестра Сенцова спростувала повідомлення The Guardian про те, що вона нібито просила Путіна звільнити її брата
Сестра Сенцова спростувала повідомлення The Guardian про те, що вона нібито просила Путіна звільнити її брата
Британське видання The Guardian оприлюднило інформацію з посиланням на Наталю Каплан про те, що вона нібито попросила Президента РФ Володимира Путіна звільнити її брата Олега Сенцова до Чемпіонату світу з футболу. Каплан це спростовує

Про це йдеться на сайті «Громадського телебачення».

Новину The Guardian подало під заголовком про те, що родина нібито попросила Путіна про звільнення Олега.

«У нас залишилося дуже мало часу, і я дійсно сподіваюся, що Путін ухвалить рішення звільнити його і всіх українських політв’язнів перед Чемпіонатом світу», — таку цитату Каплан наводить видання.

Пані Каплан повідомила, що не просила Путіна звільнити її брата Олега Сенцова, як про це написало британське видання.

«Я такого не говорила, і ми ні про що Путіна не просили, — сказала вона. – Усі питання до них, я не знаю, звідки вони це взяли, але про Путіна я точно нічого не казала».

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY