detector.media
10.06.2018 14:28
Путін боїться таких людей як Сенцов - депутатка Європарламенту
Путін боїться таких людей як Сенцов - депутатка Європарламенту
14 червня Європарламент розглядатиме резолюцію щодо захисту прав людини у Росії, в якій окремо наголошується на проблемі політичних вязнів.

Російський президент боїться таких людей як Олег Сенцов. Про це заявила депутатка Європарламенту Ребека Гармс під час візиту до України, передає «Громадське».  

«Гадаю, Путін знає, що Сенцов - це людина, яку він не може зламати. Якби він був на свободі і лишався у Криму, Путіну довелося б боятися його впливу, розголосу від такої особистості як Сенцов. Бо Путін боїться таких людей як Сенцов. Саме тому Олег у вязниці», - зазначила вона.

Гармс перебуває в Україні з візитом разом з іншими євродепутатами.

Як повідомляломя, 14 червня, в день початку Чемпіонату світу з футболу, в Європейському парламенті пройдуть дебати і голосування щодо резолюції про права людини в Росії та зокрема про ув’язненого в російській колонії українського режисера Олега Сенцова.

Нагадаємо, українського режисера і кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби в анексованому Росією Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав  Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄAmnesty InternationalМЗС КанадиМЗС ВеликобританіїМЗС Литви

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY