detector.media
10.06.2018 15:01
У Польщі 80% ЗМІ належать опонентам правлячої партії - голова уряду
У Польщі 80% ЗМІ належать опонентам правлячої партії - голова уряду
Матеуш Моравецький додав, що на регіональному рівні 95% місцевої преси перебуває в руках іноземних концернів.

У Польщі 80% ЗМІ належать опонентам правлячої партії «Право і Справедливість» (PiS) та «запекло атакують» цю політсилу. Про це в суботу під час відвідання Вроцлава заявив голова польського уряду Матеуш Моравецький, передає «Укрінформ».

«80% усіх медіа - радіо, телебачення, газет та інтернет-ЗМІ є в руках наших політичних противників, які нас запекло атакують», - сказав Моравецький.

Він додав, що на регіональному рівні 95% місцевої преси перебуває в руках іноземних концернів.

На переконання голови уряду, через те, що переважна більшість польських ЗМІ перебуває в руках іноземних власників, «брехлива пропаганда іншої сторони та політичних опонентів має велику силу ураження».

Моравецький підкреслив, що польська опозиція й опозиційні ЗМІ «атакують уряд, оскільки вони усвідомлюють, що влада може перебудувати цілу соціально-політичну систему країни».

Зазначається, що правляча партія Польщі ще торік підготувала законопроект про деконцентрацію ЗМІ, який передбачає значне зменшення частки іноземного капіталу у польському медійному просторі. Однак влада поки що не поспішає ініціювати розгляд цього питання у парламенті країни.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY