detector.media
09.06.2018 16:40
Порошенко у телефонній розмові з Путіним вимагав звільнити голодуючих політв'язнів, а той у відповідь - російських журналістів
Порошенко у телефонній розмові з Путіним вимагав звільнити голодуючих політв'язнів, а той у відповідь - російських журналістів
Президент України Петро Порошенко 9 червня у телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним наголосив, що українських політв'язнів у РФ потрібно звільнити якнайшвидше, на що отримав вимогу негайного звільнення заарештованих в Україні російських журналістів.

Про це повідомляють прес-служби президентів.

«Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях. Глава Української держави звернув увагу на голодування українців та висловив занепокоєння погіршенням їхнього стану здоров’я», - зазначено в офіційному повідомленні на сайті президента України.

«Особливу увагу приділялося питанням гуманітарного характеру, включаючи обмін утриманих осіб. Володимір Путін підкреслив необхідність негайного звільнення російських журналістів, заарештованих в Україні», - повідомляє прес-служба Кремля.

В обох представництвах повідомляється про домовленість голів держав, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідають ув'язнених громадян.

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що російська влада «поки не думала» про можливість обміну українського режисера Олега Сенцова, якого утримують в російській колонії, на головного редактора «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, якого в Україні підозрюють у держзраді.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

29 травня пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Також повідомлялося, що 15 травня в офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді.

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY