detector.media
08.06.2018 17:01
Глобальні цифри показують важливість ТВ-реклами для онлайн-бізнесів

Цифри з усього світу показують, що онлайн-бізнесиактивно  інвестують в ТВ-рекламу, стаючи найбільшими рекламодавцями на ТВ у деяких країнах.

Цифри, зібрані групою TheGlobal TV Group, неофіційним обєднанням ТВ-мовників і сейлз-хаузів у Європі, США, Канаді, Австралії та Латинській Америці, показують, що усюди - від Бразилії до Німеччини, такі бренди, як Amazon, Zalando, Netflix, Expedia і Airbnbстворюють свій імідж, репутацію та продажі через вплив і охоплення, які будує ТБ.

Інвестиційні тренди показують міцний зв'язок між ТБ і інтернетом, а глядачі, озброєні девайсами з підключенням до мережі – можуть відразу ж реагувати на ТВ-рекламу.

Україна

Динаміка категорії онлайн бізнесів на телебаченніпозитивніша, ніж інші категорії. У період з 2014 по 2017 рік, E-commerceгравці наростили ТВ-інвестиції на 124%, досягнувши цифри у 228 млн грн. За останні 4 роки, на українському телебаченні рекламувались 58 брендів категорії. Найактивнішими брендами, які розвивали свій бізнес, використовуючи ТВ-інвестиції були:OLX.ua, Lamoda.ua, PokerStars, WorldofTanks і LeBoutique.

Австралія

У 2017 році найбільші в світі технологічні гіганти дуже багато інвестували в рекламу на ТВ в Австралії. За даними NielsenAdex, Google витратила на ТВ у 6 разів більше ніж у 2016, досягнувши цифри у 11.3 млн дол. інвестицій. А компанія Apple збільшила витрати на рекламу на 17,4% до 20,2 млн.дол. Amazonпідтримала свійзапуск на австралійський ринок, витративши 3.2 млн дол.,Uber також вперше вийшла на ТВ з бюджетом у 3.4 млн.дол.(1)

Бельгія

Частка медіа інвестицій у ТВ-рекламу серед гравців E-commerce у 2016 році склала 62%. Інтернет-група Rocket, що володіє такими компаніями, як HelloFresh та Home24, витратила на ТВ-рекламу загальну суму 6 млн. євро в 2017 році.(2)

Бразилія

У період з 2015 по 2017р, частка реклами наТВгравців онлайн-бізнесу зросла на 17%. Прогнозується її збільшення до 20%.(3)

Канада

Онлайн бізнеси є однією із категорій, яка швидко зростає вТВ-рекламі. Вони подвоїли свої витрати на ТВ за останні 5 років, витративширекордних 105 млн.дол. у 2017 році.(4)

Колумбія

Витрати на ТВ онлайн E-commerce компанійсклали 10,6 млн доларів у 2017 році, що на 20% більше, ніжу 2015.(5)

Чеська Республіка

У 2015-2017 роках,E-commerce гравці вдвічі збільшили витрати на ТВ, досягнувши суми у 47,4 млн.євро(6)

Німеччина

За трирічний період (з 2015 по 2017р) витрати на ТВ-рекламу компанії Airbnb зросли на 44%. Компанії Expedia і Amazon показують ще більш вражаючі цифри росту - на 65% кожна.(7)

Італія

Онлайн бізнеси в 2017 році інвестували у ТВ-рекламу95,6 млн євро, що на 10,7% більше, ніж у 2015 році.(8)

Нідерланди

E-commerce гравці збільшили свої ТВ-інвестиції на 26% у період з 2015 по 2017р. і стали четвертою за розміром категорією ТВ-рекламодавців у країні. 200 рекламодавців зі сфери онлайн бізнесів інвестували 300 млн.євро у ТВ у 2017 році.  Trivago, німецький сайт бронювання готелів, став найбільшим рекламодавцем, витративши 25 млн євро за рік.(9)

Іспанія

За 2 роки, з 2015 по 2017 рік, сайт Амазон збільшив свою рекламу на ТВ у 100 разів, витративши 11 млн євро за останній рік.  Компанія Google за цей період збільшила витрати у 15 разів, інвестувавши 603 тис євро у ТВ в 2017р.(10)

Швеція

Меблевий онлайн-рітейлерFurnitureBox збільшив ТВ інвестиції у 5 разів з 2015 року, витративши суму у 6.9 млн євро на ТВ-рекламу у 2017.(11)

Швейцарія

Загальний обсяг реклами 10 найбільших рекламодавців категорії e-commerce збільшився майже удвічі в період між 2015 і 2017 роками, досягнувши цифри у 84,9 млн євро.(12)

Великобританія

Інтернет-бізнеси, включаючи такі бренди, як Amazon, Trivago, Google&PurpleBricks, інвестували у телевізійну рекламу загальну суму у 886 млн. дол. в 2017 році. Незважаючи на скорочення інших категорій через економічну невизначеність, онлайн-бізнес , який в 2016 році став найбільшою категорією на ТВ у Великобританії, залишався стійким у своїх телевізійних інвестиціях.(13)

США

У 2017 році американські діджитал компанії, серед яких такі бренди, як Amazon, Expedia, Wayfair та eBay, витратили на рекламу на ТВ більше 5,9 мільярдів доларів США, що на 10% більше, ніж в 2016 році. У рамках цих витрат – була і група з 50 нових брендів  - в тому числі Gwynnie Bee, Peloton & Leesa, які лише нещодавно почали інвестувати в телебачення, але зараз щорічно витрачають на ТВ-рекламу понад 1,3 млрд. доларів США.(14)

Позитивна тенденція буде продовжена і в 2018 році, оскільки більше брендів електронної комерції по всьому світу довіряють телевізійній рекламі, щоб зміцнити своє імідж, залучати трафік та генерувати прибуток. Останні приклади - це телевізійні кампанії, запущені компанією Snapchat (“A new kind of camera”), Amazon (“Bedtime Blitz” чи “Be Together More”),  Trivago (“In the Mountains”)і Airbnb (“Expletive-filled Interest”).

Коментарі ТОПів

Андрій Партика, генеральний директор StarLightSales (Київ, Україна, сейлз-хаус, який продає ТВ-рекламу):

«Діджитал генерує колосальний інформаційний потік, що тисне на голову споживача, а головне – що при своєму великому об’ємі він є малоемоційним. А з іншого боку,  технологічні інновації перестали бути унікальними. Вони стали доступними для багатьох онлайн бізнесів – це і нові інструменти пошуку, сортування по ціні, роботи і генератори усіх пропозицій брендів, які роблять вибір за тебе. Отже технології перестали бути конкурентною перевагою. А лояльність, яка є важливою для брендів, дуже складно побудувати дрібними і раціональними комунікацями в діджитал каналах. Ця лояльність будується великим екраном і з великими емоціями, які дає ТБ. І саме це в сучасному світі стає додатковою емоційною перевагою над технологіями. 

Як, наприклад, будується конкуренція між Netflix і Amazon. Netflix вкладає колосальні ресурси в емоційну складову, в виробництво якісного контенту. І використовує в тому числі ТВ-рекламу, щоб донести свої переваги до споживачів. Тому що складно через кілька речень, які тобі видає пошукова система, отримати емоційну прив’язку. В наступний раз, коли споживач використає онлайн пошук, він знову підійде раціонально і вибере більш вигідну пропозицію. А зараз в світі все працює так, що перемагає той, хто краще продає емоцію».

Vic Walia –Глобальний віце-президент з маркетингу Expedia Group (The world's travel platform, США):

"ТВ дуже добре працює для нас. Саме там ми витрачаємо значну частинумаркетингових рекламних доларів".

Katty Roberfroid – Директор General egta (Європа):

Телевізор робить віртуальне більш реальним. ТВ реклама створює величезний ефект відразу. Вона також допомагає створювати лояльність та робити бренди прибутковими на довгостроковій основі. Оскільки онлайн-бренди мають незначну офлайн присутність, життєво важливим для них стає здатність ТВ-реклами створювати емоційні зв'язки з величезною аудиторією у всьому світі".

Sean Cunningham – Президент іCEO Video Advertising Bureau (Нью-Йорк, США):

«Ми проводили аналіз діджитал компаній з 2014 року і виявили, що ті, хто серйозно інвестували у ТВ на ранніх етапах своєї історії  - отримали значні переваги. Цифрові бренди, що використовують телебачення, бачать негайні позитивні результати для бізнесу - значне збільшення трафіку веб-сайту, збільшення запитів та найголовніше, зростання доходів. ТБ - це місце,  куди йдуть компанії, що одержимі прибутками, щоб стати великими».

Kim Portrate – Chief executive of ThinkTV Australia:

"Це чудово бачити, як деякі зі світових швидко зростаючих, найбільш інноваційних компаній інвестують у ТВ рекламу, щоб вирощувати свої бренди. Це найбільш знакові бренди нашої сучасності, вони будуть охоплення використовуючи ТВ, цей досвід що можна побачити на будь-якому екрані у будь-який час, коли бренди досягають своїх споживачів за допомогою креативних рішень. Найрозумніші бренди знають, що телевізор будує більше охоплення, ніж будь-які інші засоби масової інформації, є безпечним для бренда, генерує найбільше повернення інвестицій та надає найбільшу увагу, що безпосередньо переходить у продажі. Телевізор також прекрасно співпрацює з медіа, що працюють лише в онлайн. "

  1. Source: Nielsen Adex. Total market:Metropolitan TV 2017 A$3.577Billion
  2. Source: MDB gross investments
  3. Source: IBOPE Monitor Evolution
  4. Source: Ad Dynamics, Internet related sites & services category + Expedia, inc. (Hotels.com) + Priceline Group + Wayfair LLC + Sunwing Travel Group + E-Harmony.com + Elite Singles + Indeed + Justfabulous LLC + Web.com
  5. Source: IBOPE Monitor Evolution
  6. Source: Nielsen Admosphere. Conversion from CZK 1,209,181,843. name="_Hlk514768068">Source XE as of May 14th
  7. Source: Nielsen 2018
  8. Source: Nielsen
  9. Source: Nielsen 2018
  10. Source: Arce Media
  11. Source: TNS-Sifo Reklammätningar.Conversion from SEK12,906,000and SEK70,563,000. Source XE as of May 22nd
  12. Source: Media Focus WizzAd.Conversion from CHF 101,391,000. Source: XE as of May 14th
  13. Source: Nielsen, 2017
  14. Source: Nielsen, 2017

The Global TV Group, StarLight Sales

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY